Scroll
Home - ICT Werving en Selectie

ICT werving en selectie van young professionals voor jouw organisatie

Zoek jij ICT’ers voor verschillende functies binnen jouw bedrijf? Voorkom dat je IT-uitdagingen uit de weggaat door een tekort aan ICT personeel. ICT werving en selectie is waar Didacticum – als IT-kenniscentrum – zich dag in dag uit voor inzet, om bedrijven zoals jou te helpen bij het vinden van ICT’ers. Hoe groot is jouw vraag naar personeel in de IT-branche?

Ik heb ICT'ers tekort

Heb jij een tekort aan ICT-professionals? 

Dan ben je op een goede plaats. Het tekort aan IT’ers is geen verrassing. De afgelopen jaren nam het tekort in de IT-branche flink toe. Volgens het CBS heeft één op de vier bedrijven binnen IT een personeelstekort. Een fors aantal bedrijven kampt dus met een tekort aan ICT’ers. De vraag naar IT-professionals blijft verder toenemen. Dit brengt een enorme uitdaging met zich mee voor IT-bedrijven.

Interne IT-uitdagingen laten liggen door tekort ICT’ers

Heb jij enorme IT-uitdagingen voor jouw en je IT-team? Mis jij IT-expertise en kun jij de gemiste kennis niet opvullen met je team? Geen probleem. Train jouw IT-team zodat jouw IT-uitdaging geen uitdaging meer is, maar een grote mogelijkheid wordt om in jouw voordeel te beslissen. Jouw IT-uitdaging verhelpen wij met een advies op maat in de vorm van een ICT’er die past in jouw organisatie. Niet voor niets garanderen wij een ICT-professional op het juiste moment en op de juiste plaats, dus waar hij of zij nodig is. Een IT’er die voor jou het verschil maakt.

Heb jij net als één op de vier ICT bedrijven een personeelstekort op jouw afdeling? Zoek niet verder naar geschikt IT-personeel. Didacticum schoolt young professionals om voor de ICT-branche en heeft altijd een ICT’er die past in jouw organisatie.

Ik ben op zoek naar ICT-personeel 

ICT’ers vinden, je bent niet de enige die met zijn handen in het haar zit. Maar wat doe je om jouw IT-functies in te vullen? Kies voor IT-advies op maat en laat jouw IT-functie invullen door Didacticum. Advies op maat voor jouw IT-uitdagingen. Of je nu een IT-project wilt uitbesteden of op zoek bent naar ICT-personeel.

ICT werving en selectie in een unieke vorm

Geef jouw zoektocht naar young professionals niet op, maar uit handen. IT recruitment van Didacticum helpt jouw organisatie aan nieuwe IT-professionals. Wij adviseren jou op maat en helpen jullie samen met de nieuwe generatie ICT’ers in ontwikkeling te blijven. 

Als IT-kennisopleider ontwikkelen we dagelijks young professionals. Young professionals stromen we klaar voor een rol binnen IT. Onze young professionals zijn altijd minimaal hbo geschoold. We scholen bij, om of werven en selecteren voor organisaties. Dit betekent dat ons IT-kenniscentrum ervaren IT-consultants heeft, die toekomstige IT-professionals volledig voorbereiden op een nieuwe rol in de ICT.

Zoek jij IT-professionals, omdat je niet toekomt aan IT-uitdagingen? 

Hoe is de werving- en selectieprocedure van Didacticum?

Voor werving en selectie voor ICT hanteren we een tweetal businessmodellen. Welke voorkeur heb jij? Model 1 wordt het meest gekozen en aangeraden door verschillende IT consultants.

Model 1: Company Class

Model 2: Trainee4IT

Lijntje
Company class

Company Class

Ontdek alle over model 1

trainee4IT

Trainee4IT

Ontdek alles over model 2

Model 1: Company Class: Full Service in een deta-vast model

In model 1 nemen we als Didacticum alles voor je uit handen. Van werving & selectie, opleidingen en begeleiding tot vervangingsgarantie en verdere bijscholing, alles zit in dit model. De volledige dienstverlening wordt betaald door een 6-12 maanden detacheringsperiode. We selecteren voor jou als werkgever verschillende geschikte kandidaten. De best gematchte young professional komt in dienst bij Didacticum. Hij of zij volgt gedurende 6 tot 8 weken een opleiding, zodat de omscholing naar de ICT gestroomlijnd verloopt. Verdere bijscholing tijdens de detacheringsperiode is ook voor rekening van Didacticum. 

Door middel van begeleiding en coaching brengen wij de benodigde IT-expertise bij en voltooien wij het omscholingstraject, zodat hij of zij de onmisbare schakel in jouw IT-team gaat in vullen. 

Alles over Company Class

Model 2: Trainee4IT, Werving & Selectie + Opleiding

In dit model worden de onderdelen werving en selectie en het opleidingstraject als losse onderdelen aangeboden. IT recruitmentbureau Didacticum kan dus de werving en selectie van kandidaten verzorgen op dezelfde manier als in het eerste model, maar de kandidaten komen direct in dienst bij de werkgever. Didacticum verzorgt ook een opleidingstraject dat op maat gemaakt is voor de rol of functie waar de kandidaten in komen. Een opdrachtgever kan ook eigen kandidaten aanleveren en laten meedoen aan het opleidingstraject of medewerkers hiervan delen laten volgen. 

Een model dus waarbij een fee voor de werving & selectie en voor het opleidingstraject betaald wordt en de verdere begeleiding van de kandidaten volledig voor rekening komt van de werkgever.

Alles over Trainee4IT

Twijfel je nog over ICT recruitment?

Ga jij IT-uitdagingen uit de weg of pak jij ze met beide handen aan? Als IT-kennispartner helpen wij young professionals met omscholing naar IT. Zijn jouw werknemers klaar voor omscholing? Ontdek werving en selectie in IT van Didacticum. ICT recruitment voor jouw organisatie!

IT-advies op maat