Scroll
Home - Werkgever - Opleidingen - Traineeships - Trainee4IT

Trainee4IT

Door de sterk toenemende economie neemt de vraag naar goed gecertificeerde IT specialisten toe en is de ‘War for IT Talent’ in volle gang. De Young Professionals hebben hun opleiding net afgerond en vaak niet de juiste certificaten op zak om direct inzetbaar te zijn. Bij Didacticum hebben wij met ons Trainee4IT programma dé oplossing voor deze uitdaging bij IT bedrijven. Neem nu contact op voor alle ins & outs en de mogelijkheden op maat.

Contact opnemen

Hoe Trainee4IT werkt

Didacticum werft hoogopgeleide HBO/WO Young Professionals, om ze vervolgens binnen zes tot acht weken operationeel op te leiden en te certificeren. Het primaire doel van de opleiding is niet het leren van feitenkennis, maar het verschaffen van fundamenteel inzicht in IT vraagstukken. Iedere module in dit opleidingstraject is dankzij de praktijkervaring van onze eigen gecertificeerde trainers op maat samengesteld, wat zich laat kenmerken door veel praktijkoefeningen en praktijkcases.

Unieke werving en selectie

Samen met jou als opdrachtgever stellen wij een realistisch functieprofiel op en selecteren we enthousiaste kandidaten (altijd minimaal HBO geschoold). Onze gespecialiseerde recruiters hebben dagelijks contact met net afgestudeerde Young Professionals vanuit verschillende studierichtingen. Iedere kandidaat wordt uitgebreid getoetst. Dit gebeurt zowel middels assessment en capaciteitstesten als op persoonlijkheid en potentie. Op deze manier minimaliseren we de uitstroom én starten we uitsluitend met echte toptalenten die het beste bij jullie organisatiedoelen passen.

Laten we samenwerken

Maatwerk IT opleiding voor elke functie

De kern van het Trainee4IT model wordt gevormd door het opleidingstraject waarbij de nadruk ligt op de beoogde functie die de Young Professionals gaan uitvoeren. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan de richtingen Infrastructuur, Business Intelligence, Development of Testing met als specialisatie bijvoorbeeld Cloud, Security, Automation, SQL, PowerBI, Java, PHP, C# of Selenium.

De voordelen van Trainee4IT

  • Een structureel antwoord op de wervingsuitdaging door gegarandeerde aanwas van IT talent.
  • Hoge kwaliteit kandidaten door gerichte Werving en Selectie in nauwe afstemming met jou.
  • Uitstekend inhoudelijk programma gedoceerd door ervaren docenten met praktijkervaring.
  • De trainees treden direct in dienst waardoor binding en loyaliteit direct vanuit de organisatie kan worden gestimuleerd.
  • Mogelijkheid tot verdere certificering en training door Didacticum ná het traineeship tegen gunstige tarieven.
Profiteer ook

Didacticum heeft mij in mijn persoonlijke ontwikkeling altijd gefaciliteerd, door de juiste opleidingen te kunnen volgen, maar ook door de juiste klanten te vinden met opdrachten die aansluiten bij mijn kennisgebieden

Bas van Dorst

Bekijk het verhaal