Scroll
Home - Robert van Reems

Robert van Reems

Wat vertel je op verjaardagen dat je doet?

Infra-consultant bij Didacticum.

En in Jip-en-Janneke-taal?

Ik help en ondersteun verschillende klanten met problemen en bij projecten. Ik ben daarin gespecialiseerd op het gebied van de email en chat systemen.

Hoe dan

Een concreet voorbeeld: Ik heb een grote verzekeraar geholpen bij de migratie van email postvakken naar Office 365. Daarbij zijn meer dan 5000 mailboxen verhuisd. Het gaat daarbij niet alleen om postvakken van collega’s maar ook om postvakken die door systemen gebruikt worden. Al met al is er veel testwerk verzet en zijn diverse problemen onderzocht en opgelost.

Waar word je blij van?

Het oplossen van complexe problemen geeft mij een enorme kick. Vooral bij grote organisaties spelen vaak problemen die afdeling overschrijdend zijn. Dergelijke veelal langslepende problemen zijn daarom lastig op te lossen en te onderzoeken. Het vergt regelmatig enige creativiteit om misconfiguratie of matige performance aan te tonen (bij een collega afdeling). Wanneer je daarin slaagt en gezamenlijk het probleem oplost dan geeft dat een enorme kick!

Natuurlijk heb ik ook veel contact met de medewerkers van de klant. Het helpen van deze collega’s met hun vragen of problemen geeft ook een enorme voldoening.

In mijn werk heb ik veel PowerShell scripts mogen schrijven. Hoewel ik absoluut geen programmeur ben, ben ik hierin toch best gedreven. In het schrijven van scripts vind ik continu een uitdaging en er zijn veel nieuwe technieken te ontdekken.

Wanneer zou je me wel vragen om te werken bij Didacticum?

Eigenlijk is dat heel simpel heb je passie voor techniek? Dan zou ik je aanbevelen om eens op gesprek te komen. Eén van mijn meest gewaardeerde collega’s is begonnen als natuurkundige.

Terug naar de vorige pagina