Scroll
Home - Michiel Wouters

Michiel Wouters

Didacticum brengt echt sfeer en cultuur. Dat ontbreekt bij veel bedrijven. Er wordt in jou geïnvesteerd in zowel zakelijk als persoonlijk vlak. Ik werk al jaren met veel plezier bij Didacticum. En wil je je mening geven, dan bied de open cultuur jouw daarvoor de ruimte. We zijn allemaal gelijk en kennen elkaar goed.

Hoelang werk ik al bij Didacticum?

Nadat ik mijn opleiding Informatica in 2003 heb afgerond, heb ik een aantal jaar bij een van de grotere IT dienstverleners in Nederland gewerkt. In 2007 heb ik de overstap gemaakt naar Didacticum nadat ik een aantal collega’s van dat nog onbekende bedrijf leerde kennen. Klein van formaat, kennis van zaken, lean and mean, je bent geen nummer en je kent je collega’s.
Ooit begonnen aan de werkplekkant en daarna ook de infrastructuur onder de loep genomen. Dit heeft mij gemaakt tot een ervaren allround consultant, met specialisatie in Azure en System Center. Tegenwoordig ben ik meer en meer bezig om functionaliteit die van oudsher in eigen datacenters draaiden, te migreren naar de Azure cloud. (Azure Monitor, Azure Automation)

In al die jaren heb ik veel verschillende klanten gezien en veel verschillende projecten gedaan. Van werkplek beheer tot aan coördinatie van datacentermigraties. Dit waren banken, verzekeraars, maar ook overheidsinstellingen.
Didacticum heeft mij naast mogelijkheden voor het ontwikkelen van technische skills ook ruimte geboden om te werken aan softskills doormiddel van externe en interne trainingen. Daarnaast hebben we regelmatig ook informele bijeenkomsten voor kennisdeling en bijpraten met de collega’s.

Ik heb veel interessante projecten uitgevoerd. Echter zijn er altijd projecten die je je blijft herinneren. Zo heb ik een werkplekmigratie traject gedaan (meer 10000 werkplekken) waarbij ik verantwoordelijk was voor de werkplekuitrol in een fabriekshal waar met grote aantallen laptops automatisch geïnstalleerd werden. Maar ook IT teams begeleiden in een transitie naar een nieuw monitoring systeem vond ik erg leerzaam. De introductie van Azure geeft ons als IT-er ook weer een hoop extra uitdagingen die ik graag aan ga samen met onze klanten.

Terug naar de vorige pagina