Scroll
Home - Dennis van der Wege

Dennis van der Wege

Na een bachelor sport en bewegingskunde afgerond te hebben, dacht ik te beginnen aan een carrière in de gezondheids- en sportsector. Dit bleek echter geen match te zijn. Ik stond open voor iets nieuws en ik had mijn CV al gedeeld met uitzendbureaus zoals Young Capital. Het duurde dan ook niet lang voordat ik werd gecontacteerd door een recruiter voor een IT bedrijf. Zelf heb ik altijd affiniteit gehad met computers, games en technologie, maar had er tot op dat moment nooit aan gedacht om er een carrière van te maken.

Ik accepteerde het verzoek van de recruiter om het sollicatieproces in te gaan bij Didacticum. Er wordt een test afgenomen om te kijken hoeveel affiniteit je met IT hebt. Vervolgens ga je in gesprek met een van de managers/trainers bij Didacticum om te kijken of je ook qua mindset en integriteit een goede fit bent. Ondanks dat ik geen IT vooropleiding had genoten wilden ze me graag aannemen om mij om te scholen tot een beginnende IT professional.

Toen ik eenmaal binnen was bij Didacticum, kwam ik terecht in een zogeheten Company Class. Waar je samen met 10+ anderen lessen volgt van o.a. Microsoft certified trainers en samenwerkt op projecten tijdens deze lessen. Bij Didacticum krijgt iedereen dezelfde basis betreffende hoe een computer werkt, hoe computers kunnen samenwerken en hoe dit zich vertaalt naar een on-premise Enterprise architectuur met virtuele machines. Vervolgens krijg je ook een basis in Microsoft cloud technologie, waarin je bekend raakt met Azure en M365. Tenslotte leer je ook hoe on-premise systemen en cloud kunnen samenwerken in een hybride situatie. Naast Microsoft waren er ook wat lessen betreffende Linux systemen om daar meer bekend mee te worden. De trainers zijn erg kundig en zijn voor mij een grote invloed geweest op mijn volgende stappen. Bij Didacticum wordt niet alleen gewerkt aan je technische skills, maar wordt er ook aandacht besteed aan je social skills om je voor te bereiden op gesprekken met klanten in een werkomgeving.

Nadat de basis is geweest en je wat Microsoft certificeringen op zak hebt, geeft Didacticum je de ruimte om te groeien op een gebied wat voor jou het meest interessant of leuk is. Voor mij was dit Azure en back-end infrastructuur, maar mocht ik meer geïnteresseerd zijn in bijvoorbeeld SQL, data en analytics dan ondersteunt Didacticum je daar ook mee. Voor mij persoonlijk ging er een nieuwe wereld open en kwam ik erachter hoe gemakkelijk ik nieuwe dingen leerde en hoe leuk ik het vond om met Azure te werken.

 

Niet lang daarna gaat Didacticum kijken of ze je kunnen neerzetten bij een van hun klanten of zelfs kunnen laten overnemen door een klant of een Microsoft Partner. Het laatste was voor mij het geval. Ik kwam terecht bij Centric, waar ik mijn eerste echte job in IT kreeg. Ik begon als IT trainee in een team met ongeveer 12 man in Eindhoven. Dit team was verantwoordelijk voor meerdere klanten waaronder enkele gemeenten, een bouwbedrijf en een enorm retailbedrijf met branches over heel Europa. In de bijna 2 jaar die volgden heb ik mij enorm kunnen ontwikkelen. Centric bood mij een dynamische en uitdagende klantomgeving, waar ik omgevingsbeheer uitvoerde als infrastructure engineer, maar ook storingsdiensten moest draaien en snel moest schakelen onder druk als er iets mis ging. Het werken met klanten maakte mijn werk enorm zinvol en ik merkte dat ik alleen maar meer passie kreeg voor mijn werk. Centric gaf me ook de mogelijkheid om verschillende certificeringen te halen, waar ik dan ook het maximale uit wilde halen.

 

Na bijna 2 jaar bij Centric, en 3 jaar überhaupt in een IT-related job, werd ik gecontacteerd door Microsoft met een job offer om als een technische pre-sales consultant aan de slag te gaan voor Microsoft Azure. Ze waren onder de indruk van de voortgang die ik had gemaakt in zo’n korte tijd en ze wilden me uitnodigen voor een interview in Dublin, Ierland (Het HQ voor Microsoft in Europa is in Dublin). Na de shock kwam de realisatie dat dit een enorm zeldzame kans was en ik dit niet kon laten gaan. Zeker niet omdat ik dit werk leuker vond dan wat dan ook. Er werden 3 interviews afgenomen deels remote deels in Dublin waar ik werd gescreend op technisch niveau, sales experience en role-based competenties.

 

Tot mijn verbazing werd ik aangenomen. Ik kon het maar moeilijk geloven, gezien mijn historie. Het was echter de beste stap die ik ooit kon maken. Ik had nu toegang tot een enorme pool van kennis en contacten die mijn potentieel nog verder konden ondersteunen. In Dublin heb ik wederom een enorme ontwikkeling doorgemaakt en heb ik samen mogen werken met corporate Microsoft klanten in Nederland en klanten over heel Europa voor diverse projecten in en rondom Azure. Na één jaar won mijn team een global Microsoft award voor het werk wat we hebben geleverd om een van de bekendste voetbalclubs te ondersteunen en enablen op ons Azure platform. Ik ben aan het begin van mijn 2e jaar vervolgens betrokken bij een team van Microsoft experts waarin ik voor Azure identity en security het aanspreekpunt was voor collega’s over heel Europa. Ik geef daarnaast ook seminars over verschillende Azure topics aan andere Microsoft collega’s en sales teams om mijn kennis te delen.

 

Dit alles begon bij Didacticum zonder enige kennis van cloud of hoe computers precies werken. Ze hebben mij de kennis, basis, tools en inspiratie gegeven om te kunnen ontwikkelen en ik ben ze daar ontzettend dankbaar voor. Daarnaast moet je wel zelf initatief nemen, keuzes maken, en je laten leiden door je passie en wat jou ècht drijft, om vervolgens op een plek te kunnen komen waar je hoort.

Terug naar de vorige pagina