Scroll
Home - Jaap Reinders

Jaap Reinders

Na geruime tijd als zelfstandig ondernemer gewerkt te hebben was het tijd voor wat anders; ik ging op zoek naar werk met meer zekerheid, stabiliteit en doorgroeimogelijkheden. Maar vooral ging ik op zoek naar technisch werk in de IT. Dat viel aanvankelijk niet mee. Want met een diploma psychologie en zonder kennis van IT in grote organisaties was ik niet de meest voor de hand liggende kandidaat en werden veel sollicitaties afgewezen.

 

Gelukkig niet door Didacticum. Daar wist ik duidelijk te maken dat ik gevoel had voor IT en er enthousiast van werd. Op basis daarvan mocht ik starten met het traineeship. De eerste twee maanden van dit traineeship bestonden uit een stoomcursus IT in grote organisaties met een nadruk op Microsoft Cloud technologie. Naast leuk en gezellig waren deze maanden enorm leerzaam. Er ging echt een wereld voor me open. Na twee maanden in de schoolbanken was het tijd voor het echte werk. Gedetacheerd door Didacticum ging ik in de rol van Junior Cloud Engineer aan de slag bij een grote verzekeraar. Hier merkte ik direct dat wat ik had geleerd van pas kwam. Nu is twee maanden studeren natuurlijk veel te kort om volwaardig Cloud Engineer te worden. Maar het traineeship van Didacticum zorgde wel voor een uitstekende basis om op door te bouwen.

 

Inmiddels is het traineeship afgelopen en na afloop mocht ik in dienst treden bij het bedrijf waar ik gedetacheerd was en waar ik nu met veel plezier werk. Het team waar ik onderdeel van uitmaak beheert onze Microsoft Cloud. Dat wil zeggen dat we bijvoorbeeld ontwikkelaars faciliteren en ondersteunen bij het ontwikkelen van applicaties in de Cloud. Maar dat wil ook zeggen dat we ervoor moeten zorgen dat die ontwikkelaars op een veilige en verantwoorde manier hun werk doen. Daarnaast denken we na over hoe we onze Cloud toekomstbestendig kunnen maken. En omdat we niet van repetitief werk houden proberen we zoveel mogelijk te automatiseren. Een deel van mijn werk bestaat dus uit automatiseren en code schrijven en een deel uit kennis opdoen, kennis delen, vergaderen en vooruit kijken. Inhoudelijk ben ik veel met Cloud Infrastructuur bezig. Maar ook met security, netwerken, development en consultancy. Een enorm diverse baan dus waar ik nog steeds bijna iedere dag wat nieuws leer. En waar ik dankzij de vliegende start van Didacticum helemaal op mijn plek zit.

Terug naar de vorige pagina