Scroll
Home - Corona update

Corona update: Alle trainingen gaan 'gewoon' door!

Vanwege de situatie rondom het coronavirus zullen de trainingen remote worden gegeven met behulp van Microsoft Teams. Hoe gaat dit in zijn werk? Lees verder en krijg antwoord op al jouw vragen

Stel je vraag

Geen klassikale trainingen, maar wel via remote en Microsoft Teams

In deze tijd waarin het Corona virus ons leven beheerst neemt Didacticum ook maatregelen.

Klassikale trainingen gaan niet door en alle trainingen worden vanaf nu remote verzorgd. We zijn een Microsoft huis en dus is de manier waarop we dit doen met Microsoft Teams.

Moet je dan als cursist zelf ook teams hebben om deel te kunnen nemen aan een training? Nee, dat hoeft niet, je kan ook via de Teams webapp deelnemen, maar met een teams app op je device, en dat mag ook een tablet zijn, werkt het zeker zo prettig.

Remote training is niet zomaar een klassikale training volgen op afstand, dit vraagt een andere Didactische aanpak van de trainers, en dat gebeurt dus ook, maar ook van de cursist.

De trainers zullen de dag anders indelen, strakker in de timing van de training zitten en zorgen dat de opdrachten en labs ook echt zelfstandig uitgevoerd kunnen worden. Al tijdens de training ontstaat er een community van cursisten die via Teams met elkaar kunnen communiceren en ook discussiƫren.

Dat is het eerste voorbeeld van wat er aan de kant van de cursist verandert, samenwerken, overleggen en discussiƫren met medecursisten en trainer gaat anders. Het vraagt ook echt een stuk focus, het is zo verleidelijk om naast het volgen van een training nog even je mail te doen of je telefoon te pakken, maar doe dat niet, doe maar net alsof je echt in een klas zit, zonder afleiding. Wees voorbereid voor de start van je training, wellicht dat je een account moet aanmaken, een lab omgeving moet activeren of een e-book downloaden of openen. Zorg dat je geluid goed is, een headset kan hierbij enorm helpen.

Samengevat, bereid je voor, zorg dat je je kan focussen op de training en doe actief mee.

Taco Hettema legt uit hoe remote learning bij Didacticum vanaf heden in zijn werk gaat

Wil je nu meer weten over de aanschaf, het gebruik of de inrichting van Teams, daar kunnen we vanuit opleidingen en vanuit onze managed services zuster Sirrus ook mee helpen.

Neem contact op

Overzicht van alle trainingen