Blogoverzicht

Is mijn besturingssysteem nog wel up-to-date?

Cyberbeveiliging is een populair onderwerp. Bedrijven in het MKB denken, vaak onterecht, dat ze goed genoeg beveiligd zijn en dat hen niets kan gebeuren. Ontdek nu waarom het up-to-date houden van je besturingssysteem een topprioriteit zou moeten zijn in het veilig houden van jouw gevoelige data.

Als ondernemer bepalen de beslissingen die je neemt de toekomst van je bedrijf, dit geldt ook zeker als het aankomt op je IT. Denk bijvoorbeeld aan het bijwerken van je besturingssysteem. Door verouderde software te gebruiken, kan je bedrijf kwetsbaarder zijn voor cyberaanvallen, virussen en diefstal van gegevens dan je denkt.

Wist je bijvoorbeeld dat 43% van alle cyberaanvallen gericht is tegen het MKB omdat ze meestal minder goed beveiligd zijn dan grote bedrijven? Of dat er dagelijks meer dan 300.000 malware samples speciaal worden ontworpen en verspreid om schade aan te richten aan of toegang te verkrijgen tot de computersystemen van werknemers in dit segment?

Dergelijke dreigingen houden in dat je werknemers geheime informatie onbewust zouden kunnen delen. Zo blijkt ook uit de cijfers: maar liefst 87% van de senior managers in het MKB heeft namelijk wel eens per ongeluk gevoelige bedrijfsgegevens ‘gelekt’.

Ontdek een slimmere manier om je bedrijf te beschermen

Er is veel veranderd in de wereld sinds de lancering van Windows 7 – maar toch wordt dit nog steeds door veel bedrijven gebruikt. Sindsdien hebben besturingssystemen namelijk een lange weg afgelegd om beter aan te sluiten bij moderne(re) manieren van werken én geavanceerdere bedreigingen van buitenaf. Microsoft Windows 10 is hier een mooi voorbeeld van. Het zal de laatste versie van Windows zijn, gezien Microsoft het besturingssysteem om de 6 maanden automatisch zal bijwerken. Zie het als een service die voortdurend zal verbeteren, groeien en zich zal aanpassen aan de nieuwste technologische ontwikkelingen en cyberdreigingen.

Windows 10 biedt een aantal unieke functies voor bedrijven:

  • Het is ontworpen met gebruiksgemak in het achterhoofd: het is altijd up-to-date en het is gebruiksvriendelijk voor al je werknemers.
  • Het bevat intelligente beveiliging met bescherming tegen dreigingen, ingebouwde antivirus, hulpmiddelen voor beveiligingsbeheer en identiteitsbescherming. Daarmee is Windows 10 de veiligste versie van Windows ooit.
  • Het biedt de meest productieve ervaring door creativiteit en teamwork te stimuleren, zodat alle werknemers het beste uit zichzelf kunnen halen.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Windows 10 voor jouw bedrijf of al klaar om over te stappen van Windows 7 naar 10? Bij Didacticum en Sirrus ben je aan het juiste adres.